Let op: Vanwege de momenteel grote vraag wordt de levering van de goederen naar verwachting met 2-3 werkdagen vertraagd

137.000 producten constant op voorraad

De eenvoudige manier om een fietsendrager te kopen ...

U zoekt een fietsendrager? Bij ons vindt u fietsendragers die op de trekhaak, op de achterklep of op het dak worden bevestigd. Wij verkopen fietsdragers van Thule, Atera, MFT, Cykell of van ons eigen merk. Ook toebehoren voor uw fietsendrager vindt u bij ons.

Welke fietsendrager is voor mij de juiste?Anhängerkupplung Fahrradträger
Fietsendragers voor op de trekhaak

U transporteert met gemak en heel veilig twee tot vier fietsen tegelijkertijd - zodat zelfs zware E-bikes mee mogen op reis. De tegen rijwind beschermde plaats van de drager op de trekhaak heeft nauwelijks enige invloed op de dynamiek van het rijgedrag. Bovendien bevindt de drager zich op een plezierige montage- en laadhoogte.

Met behulp van oprijgoten (als optie verkrijgbaar) wordt het laden nog eenvoudiger uitvoerbaar. Daarnaast kunt u er, dankzij de slimme kantelmechanismen, zeker van zijn dat de kofferruimte toegankelijk blijft. Enkele dragersystemen kunnen met behulp van toebehoren, zoals bagageboxen of transportkuipen in ware transport-allrounders worden omgetoverd. Veelgebruikers kunnen we dit model fietsdrager echt aanbevelen

De voordelen voor u
+ voor alle voertuigen met trekhaak
+ ook voor cabrio's, sportcoupé's en kleine auto's
+ voor maximaal vier fietsen
+ geschikt voor E-bikes
+ plezierige montage- en laadhoogte
+ kofferruimte die toegankelijk blijft
+ praktisch toebehoren, zoals oprijgoten, bagageboxen enz.

Fietsendragers die op het dak van de auto worden gemonteerd

De klassieke - dankzij de voordelige aankoopprijs van dit model fietsdrager is de drager erg populair, maar meestal is er maar ruimte voor één fiets. Hebt u dus een tweede "staanplaats" nodig, dan kunt u niet om de aanschaf van een tweede drager heen. Er is maar weinig ruimte nodig om de fietsendrager op het dakdragersysteem te monteren, dus blijft er nog alle ruimte over voor een dakkoffer of een kanohouder. Voor lichte tot middengewicht fietsen is een fietsendrager voor op het dak een goede en voordelige vervoersmogelijkheid!

Dach-Fahrradträger
De voordelen voor u
+ voor alle voertuigen met dakbelasting en dakdragersysteem
+ voordelige aanschafprijs
+ kofferruimte die toegankelijk blijft
+ eenvoudige te monteren op het dakdragersysteem

Fietsendragers die op de achterklep worden gemonteerd

Dit model fietsendrager is meestal geschikt voor twee tot drie fietsen. Dankzij de flexibele sjorbanden en haken monteert u de drager snel en veilig op de achterklep. Dit garandeert een gemakkelijke montage- en laadhoogte.

De fietsendrager is zoveel mogelijk beschut tegen rijwind en op het punt van dynamisch rijgedrag en windgeruis merkt u nauwelijks iets. Wanneer u de fietsendrager maar af en toe gebruikt, is het model voor op de achterklep met het oog op de prijs, de capaciteit en het gemak, een optimaal alternatief voor een fietsendrager op de trekhaak.

De voordelen voor u
+ voor maximaal drie fietsen
+ met toebehoren geschikt voor maximaal vier fietsen
+ voordelige aanschafprijs
+ plezierige montage- en laadhoogte
+ ruimtebesparende opslagmogelijkheid
+ kan eenvoudig worden ingeklapt

E-bike - Welke fietsendrager is daarvoor geschikt?

Fietsendragers voor E-bikes

Handig: Fietsendragers met oprijplaat maken het laden van een E-bike
een stuk eenvoudiger een E-bike

Gangbare elektrische fietsen wegen inclusief accu 20 tot 30 kilo en daarmee dus bijna het dubbele van een normaal trekking-model. Bovendien zijn het frame en de aangebouwde onderdelen doorgaans massiever uitgevoerd en daardoor omvangrijker

Daarmee zijn twee beperkende factoren voor dragersystemen gegeven: het toegestane gezamenlijke gewicht en de te krap bemeten houders en wielgoten. Voor de koopbeslissing moeten deze parameters dus beslist worden vergeleken. Het beste is om reserves in te bouwen, mocht de fiets later nog eens door een zwaarder exemplaar worden vervangen

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met het toegestane statische gewicht van de auto en het eigen gewicht van de fietsendrager. Wanneer het totale gewicht van de fietsen bij het gewicht van de drager wordt opgeteld, mag de som niet hoger zijn dan het statische gewicht van het voertuig.

Maar zelfs als alles klopt: U kunt met de gangbare dragersystemen niet meer dan twee E-bikes transporteren, terwijl vele houders doorgaans drie tot vier fietsen aankunnen. Producten voor montage op het dak of op de achterklep zijn alleen al vanwege de ergonomie bij het laden niet aan te raden. Van de varianten voor montage op de trekhaak is gebleken dat die de beste keus zijn.

Tip: Wanneer voor het transport de accu's worden verwijderd, worden al enige kilo's bespaard.

Zijn er ook fietsendragers voor bromfietsen of motorscooters?

Allround drager voor achterop

Draagvermogen 130 kg, kantelbaar
Wielmaten 16 - 28", met TÜV/GS-keurmerk

Details
Speciale fietsendrager

Onze Allround fietsendragers zijn het meest geschikt voor het vervoer van motorscooters, bromfietsen of driewielers voor mensen met een beperking.

Allround dragers voor achterop staan voor hoogwaardige kwaliteit, veiligheid en een gemakkelijke montage.

Hoe worden de fietsendragers op de trekhaak bevestigd?

Schraubverbindung
Schroefverbinding

Hier wordt de fietsendrager horizontaal op de kogelkop van de trekhaak geschoven. Daarna wordt de drager waterpas gezet en met behulp van een fixeerschroef en moersleutel vergrendeld.

+ prijsvoordeel in combinatie met fietsendragers


Schraubverbindung
Spanmechanisme

Bij een spanmechanisme wordt de drager van bovenaf op de kogelkop van de trekhaak geplaatst. Daarna wordt heel eenvoudig de hendel volledig omlaag geduwd en de drager zit vast.

+ de bevestiging van de fietsendrager kan op slot worden gedaan
+ minder bewerkelijke montage

Rameder maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Als u verder surft in de Online-shop, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. In onze privacyverklaring vindt u aanvullende informatie.

Akkoord, ik geef toestemming