Menu

Fietsendragers - online van de speciaalzaak

U bent op zoek naar een voordelige fietsendrager voor op uw auto of uw camper? Als speciaalzaak voor fietsendragers van allerlei makelij hebt u bij ons keus uit meer dan honderd modellen. In ons assortiment vindt u fietsendragers voor op de achterklep, fietsendragers voor op de trekhaak en fietsendragers voor op het dak naast speciale oplossingen voor e-bikes en offroad voertuigen die van een reserveband of aanhangerdissel zijn voorzien. Onze vriendelijke klantenservice helpt u graag bij het kiezen van de voor uw voertuig geschikte fietsendrager.

Zorg voor nog meer mobiliteit in de vakantie en neem de fietsen mee. Een ritje naar de dichtstbijzijnde verswinkel of een fantastische fietstocht geven de vakantie meer kwaliteit en zorgen ervoor dat u ook in de vakantie lichamelijk actief blijft. Met onze fietsendragers voor drie (3) of vier (4) fietsen heeft zelfs het hele gezin daar profijt van.

koop nu een fietsendrager

Fietsendragers op de trekhaak

Ideaal voor voertuigen die al van een trekhaak zijn voorzien. De fietsendrager wordt rechtstreeks op de kogelkop bevestigd.

Nu kopen

Fietsendragers op het dak

De voordeligste fietsendragervariant. De fietsendrager wordt hierbij op de al geïnstalleerde dakdrager gemonteerd.

Nu kopen

Fietsendragers op de achterklep

Voor een fietsendrager voor achterop is geen extra toebehoren vereist. De fietsendrager wordt op de achterklep van het voertuig gemonteerd.

Nu kopen
Thule Eufab Atera Oris ACPS

Inhoudsopgave

 1. Fietsendrager Aantal fietsen
 2. Selecteer een fietsendragersysteem
 3. Bevestigingswijze fietsendrager
 4. Fietsendragers voor soort fiets
 5. Fietsendragers voor e-bikes
 6. Fietsendragers voor zwaardere gemotoriseerde tweewielers
 7. Conclusie
 8. Koop een fietsendrager!

1. Hoeveel fietsen wilt u vervoeren?

Het aantal fietsen dat moet worden vervoerd is bepalend bij het selecteren van de juiste fietsendrager.

Fietsendragers voor op het autodak kunnen doorgaans worden beladen met 1-3 fietsen. Onder de fietsendragers voor op de trekhaak hebben we in ons programma fietsendragers voor twee (2), drie (3) en zelfs vier (4) fietsen. Ook zijn bij ons uitbreidingen verkrijgbaar waarmee uw model voor twee (2) of drie (3) fietsen indien nodig kan worden uitgebreid voor drie (3) respectievelijk vier (4) fietsen. Bijvoorbeeld de uitbreidbare fietsendrager voor op de trekhaak van Westfalia.

Bij aanschaf van een fietsendrager voor op de achterklep kunt u doorgaans ook minstens twee (2) fietsen vervoeren. In onze Online shop kunt u binnen alle categorieën fietsendragers met behulp van een filter, via het aantal te vervoeren fietsen, de zoekresultaten beperken en zo de fietsendragers die aan uw eisen voldoen selecteren. Daarnaast staan in alle informatiebladen de betreffende gegevens waarmee u zich van te voren van informatie kunt voorzien.

Fietsendragers voor één (1) fiets

Eén fiets wordt vaak op het dak, met een fietsendrager voor op het dak, of zelfs in de auto vervoerd. Voor een e-bike komt, vanwege het gewicht, alleen een fietsendrager op de trekhaak in aanmerking. Tip: met vele van de dragersystemen die hier worden aangeboden kunt u op het dak een dakbox en daarnaast nog een fiets vervoeren. Op die manier bespaart u veel bergruimte binnenin het voertuig.

Fietsendragers voor twee (2) fietsen

Het klassieke model voor een paar of een jong gezin, dat met fiets en al op reis wil - twee fietsen passen zowel op het dak als op een drager voor op de achterklep. De meest voorkomende variant is toch wel de drager voor op de trekhaak voor twee fietsen, omdat die weinig rijgeluiden veroorzaakt en gemakkelijk op de trekhaak kan worden bevestigd en er na de vakantie weer kan worden afgenomen. Als alternatief zijn er ook fietsendragers voor op de dissel (bijv. fietsendrager Esch Profiboy of de drager van LAS) waarop tot twee fietsen op de dissel van de aanhanger kunnen worden geplaatst.

Fietsendragers voor drie (3) fietsen

Bij drie fietsen wordt het gewicht de belangrijkste uitdaging. De maximale dakbelasting ligt tussen de 50 en 100 kg en die kan met drie fietsen al worden bereikt. Daarom valt de keuze als eerste op fietsendragers voor achterop en voor op de trekhaak. Dragers voor op de achterklep kunnen het openen van de kofferruimte bemoeilijken - maar u hebt er geen trekhaak voor nodig. Voor het installeren van een drager op vleugeldeuren, zoals bijvoorbeeld bij een van, een bestelbus, of een camper, zijn eventueel speciale fietsendragers voor op de achterklep vereist. Als de fietsen zware e-bikes zijn, gaat de voorkeur uit naar een fietsendrager op de trekhaak.

Fietsendragers voor vier (4) fietsen

Gaat het hele gezin met auto en fiets erop uit, dan moeten wel alle fietsen mee. Het dragersysteem dat in één keer vier fietsen kan torsen, is het dragersysteem op de trekhaak. Bij systemen voor op de achterklep is meestal met drie fietsen, natuurlijk afhankelijk van het model voertuig, de capaciteitsgrens bereikt.

Vijf (5) fietsen of meer

Om meer dan vier (4) fietsen te kunnen vervoeren hebt u of een speciale aanhanger of een bestelbus nodig, of u combineert de optie van een fietsendrager op het dak met een fietsendrager op de trekhaak.

2. Dragersysteem: trekhaak, dak of achterklep

Hoe moet de fietsendrager op het voertuig worden bevestigd? De eerste en daarbij de belangrijkste beslissing die bij de aanschaf van een fietsendrager moet nemen. In het algemeen maken we onderscheid in drie (3) bevestigingswijzen: fietsendragers die op de trekhaak, op de achterklep of op het dak van het voertuig worden bevestigd. Elk van de systemen kent eigen voor- en nadelen. Hierna lichten we de verschillen tussen de systemen toe en geven we aanwijzingen welk systeem voor de betreffende eisen, voor u als onze klant, het geschiktst is.

Fietsendragers voor op de trekhaak

U transporteert met gemak en heel veilig twee tot vier fietsen tegelijkertijd - zodat zelfs zware e-bikes mee mogen op reis. De tegen rijwind beschermde plaats van de drager op de trekhaak heeft nauwelijks enige invloed op de dynamiek van het rijgedrag. Bovendien is de montage- en laadhoogte bij fietsendragers op de trekhaak erg prettig. Enkele modellen zijn zelfs kantelbaar om het be- en ontladen nog eenvoudiger te maken.

Met behulp van oprijgoten (als optie verkrijgbaar) wordt het laden nog eenvoudiger uitvoerbaar. Daarnaast kunt u er, dankzij de slimme kantelmechanismen, zeker van zijn dat de kofferruimte toegankelijk blijft. Enkele dragersystemen kunnen met behulp van toebehoren, zoals bagageboxen of transportkuipen in ware transport-allrounders worden omgetoverd. Veelgebruikers kunnen we dit model fietsdrager echt aanbevelen. Andere voordelen van dragers op de trekhaak worden in het testrapport in het Bike Magazin beschreven.

De voordelen van een fietsendrager op de trekhaak

 • voor alle voertuigen met trekhaak
 • ook voor cabrio's, sportcoupé's en kleine auto's
 • voor maximaal vier fietsen
 • geschikt voor e-bikes
 • prettige montage- en laadhoogte
 • de kofferruimte blijft toegankelijk
 • toebehoren zoals oprijgoten, bagageboxen
 • bijv. de fietsendrager Opel Astra Caravan

Aanbevolen producten

Fietsendrager Atlas 2 Premium Blue

voor 2 fietsen, montage op de trekhaak, Maximum gewicht: 60 kg, kantelbaar

-39%
Fietsendrager Alcor 3

Fietsendrager Alcor 3

voor 3 fietsen, montage op de trekhaak, Nuttig draagvermogen 60 kg, kantelbaar

Fietsendrager Atera Strada E-Bike M

voor 2 fietsen, kan worden uitgebreid tot voor 3 fietsen, montage op de trekhaak, laadvermogen: 60 kg, kantelbaar

-22%
Fietsendrager Oris Tracc

Fietsendrager Oris Tracc

voor twee (2) fietsen, kan worden uitgebreid tot drie (3) fietsen, montage op de trekhaak, laadvermogen: 60 kg, kantelbaar, opvouwbaar

€ 367,99
€ 365,99
€ 0,00
€ 448,99

Fietsendragers die op het dak van de auto worden gemonteerd

De klassieke - dankzij de voordelige aanschafprijs van dit model fietsendrager is de drager erg populair, maar meestal is er maar ruimte voor één fiets. Hebt u dus een tweede "staanplaats" nodig, dan kunt u niet om de aanschaf van een tweede drager heen. De fietsendrager neemt, nadat hij op het dakdragersysteem is bevestigd, maar weinig ruimte in, dus blijft er nog alle ruimte over voor een dakbox of een kanohouder. Voor lichte tot middengewicht fietsen is een fietsendrager voor op het dak een goede en voordelige vervoersmogelijkheid!

Voordelen van fietsendragers die op het dak worden bevestigd

 • voor alle voertuigen met dakbelasting en dakdragersysteem
 • voordelige aanschafprijs
 • fabrikant Fischer biedt ook een daklift aan voor uw fietsendrager op het dak
 • de kofferruimte blijft toegankelijk
 • eenvoudige bevestiging op het dakdragersysteem
 • Voorbeelden: de fietsendrager Peugeot 307 SW van Thule of de Renault Clio / Espace van Hapro

Produktempfehlungen

-48%
Dakfietsendrager Juza

Dakfietsendrager Juza

voor 1 fiets, T-sleuf-bevestiging, Maximum gewicht: 15 kg, afsluitbaar

Dakfietsendrager Thule Free Ride 532

voor 1 fiets, montage op de dak, Maximum gewicht: 17 kg, afsluitbaar

-40%
Dakfietsendrager Atera Giro AF+

Dakfietsendrager Atera Giro AF+

voor 1 fiets, montage op de dak, Maximum gewicht: 17 kg, afsluitbaar

-8%
Dakfietsendrager ProRide 598

Dakfietsendrager ProRide 598

voor 1 fiets, T-sleuf-bevestiging, Maximum gewicht: 20 kg, afsluitbaar

€ 82,99
€ 93,99
€ 103,99
€ 164,99

Fietsendragers die op de achterklep worden gemonteerd

Dit model fietsendrager is meestal geschikt voor twee tot drie fietsen. Voor een fietsendrager achterop is geen trekhaak vereist. Dankzij de flexibele sjorbanden en haken monteert u de drager snel en veilig op de achterklep. Dit garandeert een gemakkelijke montage- en laadhoogte.

De fietsendrager is zoveel mogelijk beschut tegen rijwind en op het punt van dynamisch rijgedrag en rijgeluiden merkt u nauwelijks iets. Wanneer u de fietsendrager maar af en toe gebruikt, is het model voor op de achterklep met het oog op de prijs, de capaciteit en het gemak, een optimaal alternatief voor een fietsendrager op de trekhaak.

Voordelen van een fietsendrager op de achterklep

 • voor maximaal vier fietsen
 • Fietsendragers waarvoor geen trekhaak is vereist
 • met toebehoren geschikt voor maximaal vier fietsen
 • voordelige aanschafprijs
 • prettige montage- en laadhoogte
 • kan ruimtebesparend worden opgeslagen
 • kan eenvoudig worden ingeklapt
 • Een voorbeeld: de fietsendrager voor de Kia Sorento III

Produktempfehlungen

-9%
Fietsendrager Thule OutWay

Fietsendrager Thule OutWay

Aantal: voor 2 fietsen, Bevestiging: op de achterklepe, Draagvermogen: 30 kg

-42%
Fietsendrager Menabo Polaris

Fietsendrager Menabo Polaris

Aantal: voor 3 fietsen, Bevestiging: op de achterklepe, Draagvermogen: 45 kg

Fietsendrager Menabo Shadow

Aantal: voor 3 fietsen, Bevestiging: op de achterklepe, Draagvermogen: 45 kg

Fietsendrager Menabo Shadow

Aantal: voor 3 fietsen, Bevestiging: op de achterklepe, Draagvermogen: 45 kg

€ 479,99
€ 225,99
€ 265,99
€ 265,99

3. Bevestigingswijze fietsendrager

Er zijn twee mogelijkheden om uw nieuwe fietsendrager op de trekhaak te bevestigen: bevestiging met behulp van een borgbout of bevestiging met behulp van een spanvoorziening. We hebben beide bevestigingswijzen voor u vergeleken en lichten de werking en de voordelen van ieder van de systemen toe. De pagina's met uitgebreide informatie over de fietsendrager (Informatieblad) geven informatie over het bevestigingssysteem van de fietsendrager. Aanvullende informatie over het bevestigen van een fietsendrager op de trekhaak staat voor u op de pagina Een fietsendrager bevestigen of op de video over het bevestigen van de fietsendrager voor op de trekhaak van Thule.

Schroefbevestiging

Hier wordt de fietsendrager loodrecht op de kogelkop van de trekhaak geschoven. Daarna wordt de fietsendrager waterpas gezet en met behulp van de borgbout en een pijpsleutel geborgd.

Het voordeel van een schroefverbinding

 • Prijsvoordelen met betrekking tot fietsendragers
 • bijzonder veilige bevestiging

Spanvoorziening

Bij een spanvoorziening wordt de fietsendrager van bovenaf op de kogelkop van de trekhaak geplaatst. Daarna wordt de hefboom volledig omlaag geduwd en de fietsendrager zit vast.

Het voordeel van een spanvoorziening

 • de bevestiging van de fietsendrager kan met een slot worden afgesloten
 • het installeren is minder omslachtig

4. Fietsen mee: mountainbike, racefiets of kinderfiets - de geschikte fietsendrager

Om kort te gaan: u kunt er alle soorten fietsen mee vervoeren! Of het nu een mountainbike is voor een terreinrit of voor dagelijks gebruik, een dure racefiets, kinderfiets, triathlon- of cyclocrossfiets, een stadsfiets voor het dagelijkse woon-werkverkeer of voor in de stad, een kleuter- of kinderfiets om dagelijks op naar school te gaan of een trekking-bike voor al degenen die comfortabel lange afstanden willen afleggen. Met een fietsendrager van Rameder vervoert u iedere fiets veilig en zeker. Met nam onze fietsendragers voor op de trekhaak zijn voor alle fietsen het meest geschikt.

Welk type fiets past op welke fietsendrager

 • Mountainbike
 • Cyclocross / Crossbike
 • Trekkingfiets / Trekkingbike / ATB
 • Racefiets
 • Stadsfiets
 • Triathlonfiets
 • Kleuterfiets / kinderfiets

5. Fietsendragers voor e-bikes

De e-bike, ook wel elektrische fiets of Pedelec genoemd, kan zich al jarenlang over een toenemende populariteit verheugen. Dit wordt onderschreven door de afzetcijfers voor elektrische fietsen in Duitsland, die tussen 2009 en 2017 tot meer dan het viervoudige zijn gestegen. Vanzelfsprekend omvat het assortiment van Rameder, de specialist in fietsendragers, ook fietsendragers voor e-bikes. Een gangbare e-bike weegt inclusief accu's 20 tot 30 kg en dus het dubbele van een normaal model trekkingfiets. Bovendien zijn frame en onderdelen in de regel massiever uitgevoerd en dus omvangrijker.

Daarmee zijn twee beperkende factoren voor een dragersysteem gegeven: het toegestane totaalgewicht en te klein uitgevallen houders en wielgoten. Voordat u besluit tot aankoop over te gaan moeten deze parameters dus beslist worden gecontroleerd. Het best kunt u extra speelruimte inplannen, mocht u de fiets later nog eens omruilen tegen een zwaarder model. Daarnaast is het belangrijk het toegestane statische gewicht van de auto en het eigen gewicht van de fietsendrager in acht te nemen. Wanneer u het totaalgewicht van de fietsen bij het gewicht van de fietsendrager optelt, mag de uitkomst niet hoger zijn dan het statische gewicht van het voertuig.

Maar zelfs als het allemaal klopt: met de gangbare dragersystemen kunnen niet meer dan twee e-bikes worden vervoerd, terwijl vele houders toch drie tot vier normale fietsen met gemak aankunnen. Producten voor bevestiging op het dak of op de achterklep kunnen we, alleen uit overwegingen van de ergonomie van het beladen, al helemaal niet aanbevelen. De varianten die op de trekhaak worden bevestigd hebben zich als optimaal geschikt bewezen.

De voordelen van een fietsendrager voor e-bikes

 • voor zowel elektrische als normale fietsen
 • een fietsendrager met een oprijgoot vergemakkelijkt het beladen
 • door de accu's tijdens het vervoer van de fiets te nemen, spaart u een paar kilo
 • Een voorbeeld: de fietsendrager Audi A6

6. Het vervoeren van een bromscooter of zwaarder gemotoriseerd klein formaat voertuig met een fietsendrager

Dragers voor achterop

U wilt niet op vakantie zonder uw bromscooter of een ander gemotoriseerd klein formaat voertuig? In dat geval zijn onze zware-lasten-dragers voor achterop, bij velen ook bekend onder de begrippen speciale fietsendragers of zware lastdragers, uit ons assortiment de beste keuze. De fietsendragers voor achterop van Allround, LAS, Wildweit en EUFAB zijn optimaal geschikt voor een veilig vervoer van bromscooters, klein formaat gemotoriseerde voertuigen of driewielers voor volwassenen. Alle dragers voor achterop die we verkopen staan garant voor hoge kwaliteit, de hoogst mogelijke veiligheid en zekerheid, zijn eenvoudig te installeren en onderscheiden zich door een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

De voordelen van een drager voor achterop

 • geen aanhanger nodig
 • een drager voor achterop met oprijgoot vergemakkelijkt het beladen

7. Conclusie

Een fietsendrager op de auto is de eenvoudigste mogelijkheid om een fiets, of meerdere, te vervoeren en u de moeite van een aanhanger, of wanhopige pogingen om de fiets in de kofferruimte te persen, te besparen. Een fiets (ook in gedemonteerde toestand) neemt heel veel ruimte in. En vergeet ook niet dat van een in de auto ondergebrachte fiets uw wagen onnodig vuil kan worden, bijv door de smeerolie van de ketting of vuile banden.

Het is toch veel handiger de fiets eenvoudig en veilig op een fietsendrager te vervoeren. Enerzijds bespaart u de stress en de inspanning bij het in de auto zetten van de fiets en anderzijds houdt u in de auto ruimte over voor de overige bagage. Na de vakantie neemt u de fietsendrager weer van de wagen en bergt die met behulp van een geschikte muurhouder van F.LLI Menabo veilig op in de garage. Met onze voordelige modellen fietsendragers voorzien we voor praktisch ieder voertuig een gemakkelijke oplossing om fietsen te vervoeren.

8. Selecteer nu een fietsendrager voor uw voertuig

Bij de keuze van een fietsendrager dient u enkele zaken in acht te nemen. Als u de bovenstaande informatie in de gids hebt gelezen, gaat het er voor u alleen nog om, die fietsendrager te selecteren die geschikt is voor uw voertuig en het doel waarvoor u hem wilt gebruiken. We hebben deze selectie van fietsendragers ingedeeld op voertuigfabrikant, zodat u de procedure stap voor stap, snel en simpel, kunt volgen.

Overzicht van voertuigfabrikanten